Sävsjö kommunvapen

Första spadtaget till nya lägenheter taget

-Det känns fantastiskt roligt att få vara med om en andra nybyggnation som ordförande för Sävebo, tyckte Therese Pettersson när första spadtaget togs för de nya lägenheterna i kvarteret Kopparslagaren.

-Det är också roligt att det blev en lokal entreprenör – Brantås Bygg – som vann upphandlingen.

Sammanlagt bygger man nu 24 lägenheter i 2 hus med 4 våningar i varje. Och det blir 16 tvåor och 8 treor. Planlösningarna är öppna och ljusa och alla lägenheter har inglasad balkong.

Läget är mycket centralt och husen kommer att ligga idylliskt med utsikt mot ån. Målgruppen kan sägas vara de som i dagsläget har hus, men som vill flytta till ett bekvämare boende och skapa sig ett enklare liv.

-Vi har redan kö till lägenheterna men är man intresserad så ska man höra av sig. Det kan vara så att några i kön har skaffat andra bostäder under väntetiden, säger Urban Blücher, vd för Sävebo.

-Det känns jätteskönt att vi nu är igång och planerad inflyttning är till årsskiftet 2017-2018.

Även från ägarens sida, Sävsjö kommun, är man mycket nöjd. Christer Sjögren som representerade kommunstyrelsen konstaterade att det var med stor tillfredsställelse han nu kunde gratulera till nybyggnationen.
Behovet av nya bostäder i Sävsjö är stort och att bygga nya lägenheter är en viktigt del för att kommunen ska kunna utvecklas vidare. Det är också uttalat i kommunens utvecklingsstrategi att Sävebo ska tillhandahålla moderna lägenheter. Så troligen kommer det att byggas ännu fler lägenheter.

-Vi tittar på nya projekt hela tiden och vi har planer på fler nybyggnationer, säger Therese Pettersson och Urban Blücher.

Vädret var mulet men leendena var desto soligare när första spadtaget togs för 24 nya lägenheter i kvarteret Kopparslagaren. Från vänster Urban Blücher, vd, Anneli Patriksson, projektledare från Sävebo tillsammans med Fredrik Lindgren, regionchef för Brantås Bygg.

Vädret var mulet men leendena var desto soligare när första spadtaget togs för 24 nya lägenheter i kvarteret Kopparslagaren. Från vänster Urban Blücher, vd, Anneli Patriksson, nyproduktionsansvarig från Sävebo tillsammans med Fredrik Lindgren, regionchef för Brantås Bygg.

Publicerad 2016-10-25