Sävsjö kommunvapen

Succé för IT-Guiderna som nu utökar sin service

Nu har våra populära internetcaféer med IT-guider startat igen. Som tidigare finns de på plats alla lördagsförmiddagar fram till sista maj på biblioteket i Sävsjö och på IM i Vrigstad.
Men IT-guiderna kommer också att finnas på Stockaryds bibliotek på måndagkvällar under februari månad. Under mars månad finns de även på Rörviks bibliotek på onsdagkvällar.

Det var i höstas som internetkaféer för seniorer startade på Sävsjö stadsbibliotek och IM Vrigstadgården. Meningen var att ge alla seniorer som ville lära sig mer om sin smartphone, surfplatta eller dator personlig hjälp. Över 90 besökare har varit på internetcaféerna och tolv IT-guider är rekryterade för att jobba med detta.

-Vi är så nöjda och verksamheten har rullat på mycket bra under hela hösten med många belåtna besökare, säger Therese Rostedt, utvecklingsledare på socialförvaltningen i Sävsjö kommun.Under våren kommer även IT-Guiderna att finnas på våra stora vårdboenden för äldre för att lära både personal och de som bor där mer om hur man hanterar dator, smartphone och surfplatta. Tanken är också att de kommer vara med på olika aktiviteter i kommunen och erbjuda sin service.

Publicerad 2018-02-02