Sävsjö kommunvapen

Fokus på samarbete för nye rektorn på Hofgårdsskolan

Tydlig, strukturerad och social, ja så beskriver den nye rektorn på Hofgårdsskolan sig själv. Det är ett par veckor som Per Johnson nu har arbetat på Hofgårdsskolan. Han kommer att vara ställföreträdande rektor fram till den 19 augusti då en ny ordinarie rektor ska vara rekryterad.

Per Johnson har fyra huvuduppgifter i sitt nya arbete. Han ska…

  1. …skapa ett gott samverkansklimat på Hofgårdsskolan.
  2. …skapa en förtroendefull stämning.
  3. …bilda en pedagogisk ledningsgrupp som ska diskutera betyg och bedömningar.
  4. …jobba för ett mer positivt rekryteringsklimat – det är brist på lärare och en skolas rykte är viktigt och går att påverka.

Och på alla ovanstående punkter gäller att han ska vara ute i verksamheten så mycket som möjligt och träffa personal och elever.
-Man måste vinna folks hjärtan allra först och kommunikation är en nyckel till ett gott samarbetsklimat, säger han.

-Det är också viktigt med ett gott samarbete med de fackliga organisationerna. Man måste ge och ta och vara bra på att lyssna.

Per Johnson har en gedigen bakgrund som skolledare med sina 19 år som rektor och 4 år som gymnasiechef. Han har också jobbat länge som lärare och undervisat i historia och samhällskunskap.
Per är född i Sävsjö men bor numera i Norrahammar. På fritiden gillar han veteranbilar och att spela gitarr och sjunger 50-talsrock i Persbandet. Han tycker också om att kolla på fotboll.
-Jag har sett alla Jönköpings södras hemmamatcher sedan 1969.Publicerad 2018-02-22