Sävsjö kommunvapen

Rätt sak på rätt plats

I Sävsjö kommun finns trädgårdstippar, där du är välkommen att lämna ditt trädgårdsavfall. Mossa, ris, löv och gräs kan du på ett enkelt sätt bli av med här. En jättebra service för att slippa åka till Flishult eller om du inte har möjlighet att kompostera hemma, eller hur?

Tyvärr händer det ibland att det hamnar helt andra saker på trädgårdstipparna och det tycker vi är så tråkigt. Vi vill ju kunna återvinna och kompostera det du kastar och det funkar inte om trädgårdstipparna fylls av gröna påsar, kartonger och andra sorters avfall. Vi vill därför påminna om att trädgårdstipparna endast är till för trädgårdsavfall. Grovavfall lämnar du på Flishult eller tar med till mini-ÅVC. I de gröna påsarna ska det bara vara matavfall och de slänger du i din soptunna.

Sopkollen hjälper dig

Tycker du att det är klurigt att sortera avfallet rätt? Ladda ner appen Sopkollen, en jättebra app som hjälper dig att få rätt avfall på rätt plats. Den finns också i webbversion. Du är självklart också välkommen att kontakta oss, om du har frågor!

Skaffa en trädgårdstunna

Vi vill gärna tipsa om att du kan beställa ett abonnemang på en trädgårdstunna för ditt trädgårdsavfall. Tunnan fyller du hemma i din egen trädgård och för 590 kronor inklusive moms får du 16 hämtningar från april till november.

Tack för att vi hjälps åt att hålla ordning på trädgårdstipparna i Sävsjö kommun!

Öppettider trädgårdstippar

 

Sävsjö

 

 

Södra Industriområdet

 

 

Borrgatan

 

 

mån-fre 7-16

 

 

Rörvik

 

 

Reningsverket

 

 

Norrgatan

 

 

Alla dagar 7-16

 

 

Stockaryd

 

 

Reningsverket

 

 

Industrigatan

 

 

Alla dagar 7-16

 

 

Vrigstad

 

 

Reningsverket

 

 

Avfart från Växjövägen

 

 

Alla dagar 7-16

 

Publicerad 2018-06-21