Sävsjö kommunvapen

Nu kan du få gratis it-hjälp igen

Välkomna till fest och start av internetcaféer med våra IT-guider på lördag förmiddag på biblioteket i Sävsjö!

Efter sommaruppehållet är Sävsjös unga IT-Guider tillbaka och hjälper till med frågor kring din smartphone, surfplatta och dator. Från och med 1 september bjuder de in till kostnadsfria internetcaféer på Sävsjös stadsbibliotek, varje lördag klockan 10-13. Där försöker de lösa alla akuta problem med strulande datateknik samt informerar om olika appar, e-post och e-legitimation. Det är helt kostnadsfritt och bara att komma när det passar. Alla är välkomna oavsett ålder! Det finns alltid lite fika om du önskar.

Två av IT-guiderna är Sahar och Tariq. IT-guide Sahar Hoseiny läser samhällsprogrammet i 3:an och Tariq Moussa läser andra året på teknikprogrammet på Aleholmsskolan. Just nu består hela teamet av 12 IT-Guider som är mellan 16 och 20 år gammal och som du enkelt kan hitta på plats i sina turkosa tröjor.

-Det bästa med jobbet som IT-Guide är glädjen man får när man lär andra människor, säger Tariq Moussa.

-Sävsjös IT-Guider började under hösten 2017 och har sedan dess haft över 60 internetcaféer på 8 olika platser och kunnat hjälpa över 200 besökare. Vi vill därför fortsätta och ge dessa nyanlända ungdomar ett första steg in på arbetsmarknaden och skapa nya mötesplatser över generationer, säger Therese Rostedt som är utvecklingsledare på Sävsjö kommun.

Publicerad 2018-08-30