Sävsjö kommunvapen

Belysning

Belysning

Lampor längs våra gator ger en bättre trafiksäkerhet. Ljus minskar också brott och gör så att människor känner sig trygga. Belysning är också en trivselfaktor av stor betydelse för många människor.

Gatubelysning utmed Trafikverkets vägar ansvarar driftsentreprenören som sköter Trafikverkets vägar. Gatubelysning utmed lokala gator ansvarar kommunen för.

I båda fallen felanmäls detta till kommunen i formuläret nedan

Underhåll av belysningen

Inspektionsrundor av gatubelysning görs cirka 6 gånger per år. Vid varje tillfälle är gatubelysningen tänd en längre tid för att få fram alla fel.

Fel lagas i första hand vid inspektionsrundorna, men i mån av tid kan enstaka lampor repareras. Fel som är en fara för trafiksäkerheten eller elektriska fel, till exempel nedkörda belysningsstolpar lagas omedelbart.

Under inspektionsrundorna kommer hela kommunen avverkas områdesvis.

Vid akuta skador på gatubelysning dagtid kontakta växeln 0382-152 00

Vid akuta skador på gatubelysning kvällar och helger kontakta
SOS 036-137118

Felanmälan gatubelysning

Dina kontaktuppgifter
User information
På landsbygden

För helårsboende på landsbygden finns möjlighet att ha en så kallad gårdslampa, kommunen står för underhåll såsom byte av glödlampa och skymningsrelä. Fastighetsägaren står för energikostnad och eventuellt byte av lampkupa. Det finns för närvarande ca. 750 gårdslampor.

Vid fel på lampa eller relä kontakta oss så lämnar vi uppdraget vidare till vår entreprenör. Åtgärder på gårdsbelysning utförs sex gånger per år.

Felanmälan gårdsbelysning


Är ni permanent boende? *
Multiple selection


Dina kontaktuppgifter?
User information
Bidrag till gårdsbelysning

Om du bygger ett nytt boende på landsbygden kan du ansöka om bidrag för gårdsbelysning. Nedan hittar du ansökan om bidrag till gårdsbelysning

Text

Senast uppdaterad: 2018-10-02