Lyssna på sidan Lyssna
Skylt med med texten sommarjobb och en teckning.

Sommarjobb för unga

Sommarjobb för unga = feriepraktik

Feriepraktik är till till för dig som är mellan 16-17 år. Om du är över 18 år rekommenderar vi dig i stället att söka sommarvikariet. Gå till sidan Bästa jobbet – sommarvikariat inom vård och omsorg.

Feriepraktik - för dig som är nyfiken på arbetslivet

Genom våra feriepraktikplatser hoppas vi att du får en inblick i arbetslivet. En feriepraktik kanske hjälper dig när du ska välja yrke i framtiden. Feriepraktik är ett handlett "sommarjobb" under 3 veckor där man inte ersätter ordinarie personal. Feriepraktik handlar i första hand om att lära sig och vara en extra resurs till arbetsstället. Ungdomar mellan 16-17 år och som är folkbokförda i Sävsjö kommun kan söka feriepraktik.

Varje år anställer Sävsjö kommun ungdomar i sina verksamheter på feriepraktik. Syftet är att man vill ge unga människor praktisk erfarenhet av olika kommunala jobb, öka intresset för olika arbetsområden, men också möjligheten att tjäna en slant på sommarlovet.

Vi arbetar för att alla som söker ett sommarjobb ska får ett erbjudande om feriepraktik hos någon av de arbetsgivare som har ansökt om att ta emot feriepratikant. Under rådande omständigheter kring covid-19 kan vissa platser komma att dras tillbaka med kort varsel. Det kan innebära att du blir erbjuden en plats du inte önskat vid ansökan.

Ansökan till feriepraktik

Ansökan för feriepraktik 2022 är stängd.


Feriepraktik kultur är ett regionalt projekt som skapar feriepraktikplatser för ungdomar inom kulturområdet i Jönköpings län. Region Jönköpings län är medfinansiär till kulturprojekten i Sävsjö kommun.

Kontakt

Sävsjö kommun, Sommarjobb för unga (feriepraktik)

576 80 Sävsjö

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.