Lyssna på sidan Lyssna

Läs mer om:

Möt David på Ishallen

Möt David på Ishallen

"Alla ska känna sig välkomna"

David Andersson sommarjobbar på Ishallen i Sävsjö och hjälper till med alla sysslor som han får, han får städa, plocka ogräs, måla och se till så att ishallen är i toppenskick. David fick sitt jobb genom att ansöka genom Sommarjobbsförmedlingen när han sökte sitt sommarjobb inom Kommunen.

“Jag vill att alla ska känna sig välkomna till denna kommun, och jag tycker att vi ska samarbeta så att det förblir så”, säger David.

Vad jobbar du med?
- Jag jobbar med att hålla ishallen ren i kommunen och så hjälper jag till med andra sysslor som gör så att det blir en finare plats att vara på. Jag städar, jag plockar upp ogräs, målar skyltar och tar hand om ishallen. Jag bidrar till en bra trivsel.

Varför tycker du det är bra att sommarjobba?
- Jag tycker att det är bra att man får en peng för det arbete man utför, att man hjälper till i samhället och gör det bättre. Man får även en bra arbetserfarenhet utav det som hjälper en senare i livet när man börjar jobba.

Vad är det bästa med sommarjobbet?
- Jag tycker om mina arbetskamrater, de gör så att jag kan jobba bättre. Man får jobba varierat så man inte bara jobba med en sak. Och såklart så är det roligt.

Varför valde du ett praktiskt arbete?
- Jag valde ett praktiskt arbete för att jag gillar att använda mina händer, och jag tycker om att röra på mig mycket. Det är svårt för mig att vara still.


David Andersson

Kontakt

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.