Lyssna på sidan Lyssna
Lyssna på sidan Lyssna

Möt Sara Axelsson på kyrkogården

Publicerad: 01 juli, 2019 kl 08:29

“Roligt att vattna blommorna”

Sara Axelsson sommarjobbade vid Stockaryds kyrkogård under sommaren 2019 och såg till så att allt var i toppskick. Hon fick rensa rabatter, vattna, städa, och ta hand om kyrkogården. Sara fick sitt sommarjobb genom sommarjobbsförmedlingen när hon sökte efter sommarjobb i Sävsjö kommun.

Vad tycker du om att sommarjobba?

- Jag tycker det är bra, bra sätt att tjäna pengar på. Det är också bra att man kommer ut i arbetslivet och få lite erfarenheter utav arbetet man utför.

Har du lärt dig någonting under sommarjobbet?

- Ja, det har jag. Jag lärde mig att blommorna behöver mycket vatten. Enormt mycket vatten, man får typ dränka dem och lite till för att de inte ska torka ut. Jag blev förvånad första dagen när jag vattnade dem så mycket, jag tyckte synd om blommorna.

Vad ska du göra med sommarjobbs pengarna?

- Jag ska spara dem och göra någonting roligt med dem. Jag fyller snart 18 så det bästa skulle vara att jag sparar till studentresan.

Hur ser tiderna ut på ditt jobb? Och vad får ni göra?

- Jag börjar klockan sju och slutar klockan halv två. Jag får rensa ogräs, rensa rabatt, vattna blommorna, dra upp rötter med mera. Men jag får inte göra allt för att jag är under 18. Annars skulle jag få åka gräsklippare.

Vad tycker du om att kommunen tar emot sommarjobbare?

- Det är bra, man slipper jaga efter sommarjobb, dessutom så tycker jag det är bra att man får pengar för det arbetet man gör.

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.