Lyssna på sidan Lyssna

Han levererar till hela landet

När Tobias Wigstrands förra arbetsgivare omstrukturerade verksamheten valde han att säga upp sig och starta eget.
– För den typen av arbetsuppgifter jag har spelar det mindre roll var man sitter fysiskt. Att jobba i Sävsjö innebär många fördelar, säger han.


Tobias Wigstrand

Tobias Wigstrand driver företag inom digital bildproduktion i Sävsjö. Kunderna finns över hela landet.

 

På Tobias datorskärm byggs digitala miljöer och objekt upp som inte finns i verkligheten. Uppdragsgivarna är många och kommer från hela landet. För dagen jobbar han med några interiöra bilder åt ett husföretag.

Digital bildproduktion är en nisch som växer och det faktum att konkurrensen är global skrämmer inte Tobias.

– Man måste ju även ha förståelse för kundens produkter, kommunikationen är viktig i ett samarbete och då kan det bli svårt om man anlitar en grafiker i exempelvis Indien, säger han.

Han är född och uppvuxen i Sävsjö. Här har han också sin egen familj. Detta vägde tungt när han sa upp sig från sin tidigare arbetsplats och startade eget.

– Att vara nära familj och vänner innebär en stor trygghet. Den lilla staden innebär också en trygg tillvaro och smidighet när det gäller skola och fritidsaktiviteter. Det är enklare att få livspusslet att gå ihop här helt enkelt, säger han.

Tack vare en bra internetuppkoppling kan han jobba effektivt och dela material med sina kunder lika enkelt som om han suttit vägg i vägg.

– För kundens del spelar det mindre roll var jag sitter. Men det jag personligen saknar är att sitta i en kreativ miljö tillsammans med andra som jobbar med liknande saker, det är värdefullt att kunna utbyta tankar och bolla idéer.

Vid sidan av sitt arbete med digital bildproduktion driver han två andra sidoverksamheter där både kunskaperna om design och internet är avgörande.

Dels står han bakom sajten Pixel-shirts.com. Det är en webbshop där hans egendesignade t-shirts säljs till kunder över hela världen. Marknadsföringen sker via sociala medier.

– Sedan driver jag Youtube-kanalen ”Tillbaka till Nes-Tiden” tillsammans med min son William. Tillsammans spelar vi och tycker till om de 8-bitars spel från Nintendo som jag växte upp med. Min son, som är intresserad av TV-spel, får en inblick i hur spelen jag spelade såg ut. Det är en riktig nostalgitripp och i nuläget har vi ungefär 1000 prenumeranter.  

Den här webbplatsen använder kakor för att ge användaren extra funktioner. Men om du själv vill bestämma vilka kakor som ska användas trycker du på inställningar.