Fritidshem

Fritidshem

Fritidshem (fritids) erbjuds i den omfattning som behövs med hänsyn till föräldrarnas arbete, studier eller om barnet har ett eget behov på grund av familjens situation i övrigt. Fritidsplats kan erbjudas till och med vårterminen det år då eleven fyller 13 år.

Vad är fritidshem?

Fritidshem är en pedagogisk gruppverksamhet som kompletterar skolan och erbjuder barnen en meningsfull fritid och stöd i utvecklingen. Verksamheten på fritidshemmet ska utgå från barnens intressen och initiativ och anpassas till deras olika förutsättningar.

Stödplacering

Barn som bedöms vara i behov av en fritidshemsplats för sin utveckling eller på grund av familjens situation har rätt till en plats, även om föräldrarna inte arbetar eller studerar. Det är rektorn som tar beslut om stödplacering.

Var finns fritidshemmen?

Fritids finns oftast i samma lokaler som skolan.

Här finns en sammanställning över alla skolor i Sävsjö kommun.

Ansök om plats

Ansök om plats före det datum barnet ska börja på fritidshemmet. För terminsplacering på höstterminen behöver du ansöka om plats senast den 1 juli och för terminsplacering på vårterminen behöver du ansöka om plats senast den 1 januari.

Blanketten "Ansök om plats i fritidshem" hittar du här:

Ansök om plats i fritidshemPDF

För att ansöka om plats på ett fritidshem som hör till en fristående skola kontaktar du fritidshemmet direkt. I listan över alla skolor ser du vilka som är fristående.

Byte av fritidshem – skicka in en ny ansökan

Om ditt barn byter skola ska du göra en ny ansökan till fritidshemmet på den nya skolan.

Blanketten Ansök om plats i fritidshem hittar du länk till högst upp på denna sida.

Säg upp plats

För att säga upp ditt barns eller dina barns plats på förskola eller fritidshem loggar du in på "Mina sidor" på barnomsorgswebben. Uppsägningstiden är två månader. Inloggningsuppgifter till "Mina sidor" skickas ut tillsammans med placeringsbeskedet. Behöver du nya uppgifter kontaktar du förskoleenheten.

Uppsägning av plats och ändring av inkomst sker via barnomsorgens webbportallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om du inte har möjlighet att säga upp din plats via webbportalen kan du göra det via blanketten nedan.

Uppsägning av förskoleplatsPDF

Kontakt

Sävsjö kommun
Djurgårdsgatan 1
576 80 Sävsjö
kommun@savsjo.se
0382-152 00

Växeln är öppen vardagar 8.00–16.00, Lunchstängt 12.00-13.00
Dag innan helgdag, klämdagar och trettondagsafton har växeln begränsad öppettid enligt särskild annonsering.Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.