Sävsjö Näringslivs AB
Lyssna på sidan Lyssna

Livspusslet – en gemensam satsning för kompetensförsörjning

Publicerad:

livspusslet

Nu gör vi en gemensam satsning på kompetensförsörjningen i Sävsjö kommun. Var med och dela kampanjen i sociala kanaler!

En utmaning som många av oss, både i näringsliv och den offentliga sektorn delar, är kompetensförsörjningen. Vi gör stora och upprepade rekryteringsinsatser utan att hitta de medarbetare och den kompetens vi behöver.

I Sävsjö kan du få ihop livspusslet

Nu går Sävsjö Näringsliv tillsammans med näringslivet och Sävsjö kommun ut med en kampanj i sociala kanaler för att sätta Sävsjö på kartan och visa vilka möjligheter som finns här. Sävsjö Näringslivs VD, Patrick Blomström, förklarar:

— Det vi kan erbjuda i Sävsjö är förstås närheten som det innebär att bo och leva i en liten kommun, men framförallt kan vi ge dig möjligheten att få tid till en aktiv fritid, samtidigt som du har ett bra jobb. Inga långa restider, rikt föreningsliv, naturnära och barnvänligt. I Sävsjö får du tid helt enkelt och får ihop det där som vi brukar kalla livspusslet.

Kampanj under sommaren

Kampanjen, där vi riktar annonserna till valda målgrupper, kommer att finnas på Facebook, Instagram och LinkedIn och annonserna sponsras med pengar från näringslivet. Vi använder kommunens kanaler, LinkedIn, Facebook och Instagram. Kampanjstart i början av juli.

Var med och sprid informationen

Vi uppmanar näringslivet i Sävsjö och andra att dela inläggen i egna flöden. Kanske tillsammans med en rekryteringsannons för en specifik tjänst eller med ett annat budskap som passar er organisation. Genom att dela inläggen får vi en god spridning och det blir en bra början för att sätta Sävsjö på kartan. Företagen i Sävsjö kommun kan också få tillgång till materialet för att göra inlägg i sina egna kanaler. Materialet får du genom att kontakta oss på Sävsjö Näringslivs.

Det är när vi gör något tillsammans som vi kan skapa förändring. Den här kampanjen ska ses som ett första test. Vi analyserar resultaten i höst och därefter bestämmer vi hur vi ska gå vidare.

Livspusslet har levt som begrepp i Sävsjö kommun under flera år. Nu gör vi en nysatsning och skapar delvis nytt innehåll tillsammans.

Prenumerera på nyhetsbrev och nyheter

Få vårt nyhetsbrev och viktiga nyheter som en länk till din mejl direkt när vi lägger ut dem.

Hantera prenumeration

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.