Sävsjö Näringslivs AB
Lyssna på sidan Lyssna

Tre snabba med Erik Alm

Publicerad:

Inför det nya året ställer vi tre snabba frågor till Erik Alm, landsbygds- och besöksnäringsutvecklare.

erik alm

1. Nytt år, nya möjligheter, vad är på gång inom handel och besöksnäring?

Under året så kommer vi att revidera den befintliga besöksnäringsstrategin som antogs av kommunfullmäktige i januari 2020. Vi har sedan dess haft en pandemi med väsentlig påverkan på besöksnäringen och Region Jönköpings län har under år 2023 tagit fram sin första besöksnäringsstrategi vilket känns relevant att knyta an till i Sävsjö kommuns egen strategi. Sist men inte minst så kommer nu även handeln att inkluderas i samma strategi vilket blir intressant.

2. Besöksnäringsstrategi? Finns det möjligheter att påverka den?

Ja det gör det, i april så kommer vi att bjuda in till en nätverksträff med besöksnäring- och handelsnätverket där vi gärna tar emot inspel och synpunkter. Inbjudan kommer att skickas per e-post till besöksnäringsföretag och handelsföretag samt publiceras som ett evenemang på vår hemsida.

3. Något annat spännande som vi inte ska missa framöver?

I mars så kommer det att anordnas en gemensam besöksnäringsträff för alla besöksnäringsföretagare på Höglandet, mer information kommer inom kort. Det kommer att vara ett bra tillfälle att knyta nya kontakter med besöksnäringsföretagare i kringliggande kommuner och kanske även få idéer till nya samarbeten.

Prenumerera på nyhetsbrev och nyheter

Få vårt nyhetsbrev och viktiga nyheter som en länk till din mejl direkt när vi lägger ut dem.

Hantera prenumeration

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.