Sävsjö Näringslivs AB
Lyssna på sidan Lyssna

Träff om Sävsjös besöksnäringsstrategi

Datum och tid: till angivet

Välkomna på ett möte gällande Sävsjö kommuns besöksnäringsstrategi! Under år 2024 så ska vi omarbeta Sävsjö kommuns nuvarande besöksnäringsstrategi och vi vill väldigt gärna ha inspel och synpunkter från er!

Besöknäringsstrategins syfte är att skapa en samsyn hos besöksnäringen och handeln och andra berörda aktörer runt vägval, möjligheter och mål. Besöksnäringsstrategin ska även ge stöd i beslutsfattandet och ligga till grund för prioriteringar i det dagliga arbetet.

Den nuvarande besöksnäringsstrategin antogs i januari 2020 (det vill säga strax innan pandemin). Anledningen till att vi nu vill omarbeta strategin grundar sig framför allt i nedanstående tre faktorer:

  • Vi kommer att inkludera handeln som ett område i den omarbetade besöksnäringsstrategin vilket inte innefattas i Sävsjö kommuns nuvarande besöksnäringsstrategi.
  • Region Jönköpings län färdigställde under hösten 2023 den första besöksnäringsstrategin för Jönköpings län. Det vore värdefullt att ha en kommunal besöksnäringsstrategi som ligger hyfsat i linje med regionens besöksnäringsstrategi. Mer information samt tillgång till den regionala besöksnäringsstrategin finns här: Besöksnäringsstrategi för Jönköpings län-Utveckling i Jönköpings län (rjl.se) Länk till annan webbplats.
  • Sävsjö kommuns besöksnäringsstrategi är över fyra år gammal, saker har förändrats och en pandemi har passerat.

Vi ses i Tillväxthuset (Odengatan 55, Sävsjö) fredag den 19 april klockan 8.00-9.30. Välkommen!

Anmäl dig till mötet senast onsdag 17 april genom formuläret på länken här nedan.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.