Lyssna på sidan Lyssna

Covid-19: Smittade brukare på boende för äldre

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: Flera brukare på ett boende för äldre i Sävsjö kommun har smittats av covid-19.

I slutet av förra veckan visade en brukare på ett boende för äldre sjukdomssymtom och testade senare positivt för covid-19. Brukaren fick föras till sjukhus för vård.

Provtagning sker löpande på samtliga boenden. När smitta uppstår provtas rutinmässigt övriga brukare och personal på samma avdelning.

– De provsvar som kommit in till socialförvaltningen fram till idag visar att flera brukare på samma boende är smittade av covid-19. Även några medarbetare har testat positivt för covid-19, säger Lillemor Hultqvist, tillförordnad socialchef.

Brukarna och deras närmast anhöriga har informerats och socialförvaltningen har löpande dialog med smittskyddsenheten på Region Jönköpings län. De brukare som uppvisat negativa testsvar har isolerats för att minimera risken för ytterligare spridning. Det har även införts kohortvård på boendet, vilket innebär att brukare med konstaterad smitta vårdas av annan personal än de som inte är smittade.

Anhöriga som besöker kommunens boenden ska använda skyddsutrustning och hålla avstånd. Besök sker i anpassade utrymmen. Sävsjö kommun avråder anhöriga från att besöka kommunens boenden vid förkylningssymtom och om man haft många sociala kontakter den senaste tiden.

Vid frågor kontakta:

Lillemor Hultqvist, tillförordnad socialchef
0382-154 51, lillemor.hultqvist@savsjo.se

Pierre Klasson, kommunikationschef
0382-151 03, pierre.klasson@savsjo.se