Lyssna på sidan Lyssna

Rapport från kommunstyrelsen 8 mars

Publicerad:

Händelseutvecklingen i Ukraina och övriga Europa blev en viktig fråga vid tisdagens sammanträde med kommunstyrelsen. Sävsjö kommun har likt flera andra kommuner i länet inrättat en särskild inriktnings- och samordningsfunktion (ISF). Denna arbetar med förberedelser för olika händelser som kan påverka kommunen.

Den nybildade ISF-gruppen har påbörjat arbetet med en rad fokusområden som länsstyrelsen i Jönköpings län har pekat ut som viktiga. Det handlar bland annat om att säkra tillgången till förnödenheter, förbereda ett eventuellt flyktingmottagande, kriskommunikation och förmåga att bemöta desinformation.

– Ingen kan vara säker på hur utvecklingen i omvärlden kommer att bli under en tid framöver. Men det är viktigt att vi som kommun förbereder oss väl. Vi ska göra det vi kan för att våra invånare ska få korrekt information och kunna känna trygghet och hopp, säger kommunstyrelsens ordförande Stefan Gustafsson.

Kommunstyrelsen beslutade om att utrusta kommunalhusets Vallsjösal med en förbättrad ljudanläggning. Detta för att ge bättre hörbarhet och möjliggöra så kallade ”hybridmöten”. Det blev beslutat att börja arbetet för att sommaranläggningen Vallsjöbaden ska kunna drivas som ett kommunalt arbetsmarknadsprojekt.

Anders Varga är utsedd som ansvarig för arbetet med Sävsjö stads 75-årsjubileum. Anders presenterade för kommunstyrelsen planeringsläget och gav lite inblick i aktiviteter som kommer under året. Några större kommunala arrangemang kommer ske i juni, augusti och november. Utöver detta blir det en stor bredd av aktiviteter ordnade av föreningar, företag och organisationer.

– Det är bra att i en tid som präglas av mycket osäkerhet och oro få samlas omkring något positivt. Nu mer än någonsin behöver vi mötas och stärka vår sammanhållning. Vi behöver blicka tillbaka på vår historia men också sikta framåt och skapa framtidstro, säger Stefan Gustafsson.

Läs alla beslut från sammanträdet i pdf Pdf, 118.3 kB.

Kontakt

Stefan Gustafsson (KD), kommunstyrelsens ordförande
stefan.gustafsson@savsjo.se
0382-152 02