Lyssna på sidan Lyssna

Rörviks nya skola – arbetet går enligt plan

Publicerad:

En av Sävsjö kommuns största investeringssatsningar nånsin är byggnationen av Rörviks skola. Arbetet går framåt, enligt plan.

Det går framåt med byggnationen av Rörviks nya skola. Markberedning är gjord, arbetet med grundkonstruktionerna är i full gång, i nästa vecka gjuts för etappen grundplattan och byggbaracker har kommit upp för de olika entreprenörerna.

Rörviks nuvarande skola som är byggd redan 1958, och som därefter har byggts till i omgångar, har brister, inte minst när det gäller tillgängligheten. Att bygga en ny skola visade sig vara mer ekonomiskt än att anpassa den befintliga skolan till dagens krav på exempelvis tillgänglighet. Den nya skolan kommer också att vara mer yteffektiv och flexibel. Genom kommunens stora investeringssatsning får Rörvikseleverna och personalen en lärmiljö som är anpassad för verksamhetens behov. Det blir en attraktiv och modern arbetsplats med fin inom- och utomhusmiljö, byggd för effektivt arbete och trivsel.

Tre etapper

Det första spadtaget togs i oktober 2021. Arbetet delas upp i tre etapper. I den första etappen, som ska vara klar i augusti 2023, har vi gjort åtgärder för att kunna hålla befintlig skola i drift, samtidigt som vi bygger den nya skolbyggnaden (komplementbyggnader samt skolgård mot Nygatan). Den andra etappen innehåller rivning av den gamla befintliga skolan och detta ska vara klart våren 2024. Därefter färdigställer vi utemiljön på baksidan, samt bygger komplementbyggnad i etapp tre.

Rörviks nya skola är en av Sävsjö kommuns största investeringar genom tiderna. Hela investeringsprojektet beräknas kosta 100 miljoner kronor. När skolan står klar kan upp till 250 elever få sin arbetsplats i de nya, moderna lokalerna. Det kommer även att bli ett tillagningskök för 400 portioner.

Kontakt

Anneli Patriksson, projektledare

0382-152 58

anneli.patriksson@savsjo.se