Lyssna på sidan Lyssna

Patrick blir ny VD för Sävsjö Näringslivs AB

Publicerad:

Patrick Blomström blir ny VD på Sävsjö Närlingslivs AB efter Helena Gill. Bild: Stefan Gustafsson

Patrick Blomström blir ny VD på Sävsjö Närlingslivs AB efter Helena Gill. Bild: Stefan Gustafsson

Sävsjö kommuns närlingslivschef, Patrick Blomström, blir ny VD för Sävsjö Näringslivs AB från och med den 1 juli 2022. Han tar över efter Helena Gill som blir senior rådgivare i bolaget.

Helena Gill har sedan 2006 varit verkställande direktör för SNAB. Fokus för Helena har varit att bygga nätverk, arbeta med lokalt företagsklimat, företagsfrämjande aktiviteter, samverkan skola-näringsliv och att bygga goda relationer med näringslivet i samverkan med Sävsjö kommun. Den 1 juli övergår hon till att bli senior rådgivare till tillträdande VD Patrick Blomström. Den tjänsten kommer hon att ha till och med den 30 juni 2023 då hon lämnar bolaget för att gå i pension.

– Det har varit en fantastisk tid att ha förtroendet som vd för SNAB och att leda bolaget. Genom åren har vi tillsammans navigerat i de möjligheter och utmaningar som vi har ställts inför. Det är då vi har kraftsamlat och tagit oss igenom detta tillsammans. Jag är tacksam över de relationer vi har byggt. Över aktiviteter vi gjort med allt ifrån företagsträffar, utbildningar och event för den lokala handeln. När jag nu går in i en ny roll vill jag tacka alla fantastiska människor jag mött, styrelsen i SNAB med ordförande Sune Johansson i spetsen, Sävsjö kommuns ledning och Sävsjö Näringslivsförening. Jag vill också tacka kommunala och regionala kollegor och samarbeten med länets näringslivsorganisationer, säger Helena Gill.

Tillträdande VD Patrick Blomström kommenterar sitt nya uppdrag:
– Jag kommer fortsätta utveckla möjligheterna för företagen tillsammans med mina kollegor och styrelsen i Sävsjö Näringsliv AB, samt alla som verkar i det företagsfrämjande arbetet för företagen i Sävsjö kommun.

Om SNAB

Sävsjö Näringslivs AB, SNAB, ägs till 50 procent av Sävsjö kommun och till 50 procent av Sävsjö Näringslivsförening som representerar näringslivets ägarandel. SNAB arbetar utifrån de ägardirektiv som är antagna och gör en verksamhetsplan inför varje nytt verksamhetsår. Verksamhetsplanen antas av styrelsen för Sävsjö Näringslivs AB.