Lyssna på sidan Lyssna

Brett stöd till Nässjö inför en eventuell etablering av anstalt

Publicerad:

Nässjö kommun är en av fyra kommuner som Kriminalvården ser som möjliga för att etablera en ny kriminalvårdsanstalt. I en gemensam skrivelse ställer sig Sävsjö kommun och övriga kommuner på Höglandet bakom Nässjö.

Torsdagen den 12 maj 2022 skrev kommunstyrelseordförandena från de sex höglandskommunerna under ett gemensamt brev till Kriminalvården. I brevet förs ett gemensamt budskap fram om att samtliga kommuner ser en anstaltsetablering i Nässjö kommun som något positivt.

Vid en etablering skulle Kriminalvården bli en stor arbetsgivare i Nässjö kommun, vilket bedöms gynna utvecklingen på hela Höglandet. En etablering ger en breddad arbetsmarknad, med ökat behov av inflyttning, fler bostäder och möjlighet till fler infrastruktursatsningar, vilket är positivt för alla.

En etablering i Nässjö kommun bedöms också ge goda rekryteringsmöjligheter och bra förutsättningar för tandemrekrytering vid inflyttning. En anstaltsetablering skulle innebära en variation och en möjlighet till rotation på arbetsmarknaden, samt ett komplement till de branscher som redan finns och som till stor del består av lager, logistik och industri.

Kontakt:

Stefan Gustafsson (KD), kommunstyrelsens ordförande i Sävsjö

0382-152 02, stefan.gustafsson@savsjo.se