Lyssna på sidan Lyssna

Rapport från kommunstyrelsen 24 maj

Publicerad:

Sävsjö kommuns arbete med ny översiktsplan, sanering av Sockerklaras lekpark och samtal om boende för äldre på kommunstyrelsens möte den 24 maj.

Kommunstyrelsen beslutade att förslag till ny översiktsplan ska skickas på samråd.
– Vi har nu ett förslag till översiktsplan som är mycket väl genomarbetat och grundat i kommunens vision och värdegrund. Förslaget är digitalt och har interaktiva kartor men kommer också gå att ladda ner och skriva ut, säger kommunstyrelsens ordförande Stefan Gustafsson.

Kommunens invånare har getts möjlighet att lämna in förslag via en e-tjänst. Under samrådstiden kommer översiktsplanen att finnas utställd på kommunens bibliotek och i Kommunalhuset. Den kommer finnas tillgänglig via Sävsjö kommuns webbplats där besökaren även kan se digitala kartor med mera. Det kommer även ordnas ett antal samrådsmöten för att presentera planförslaget.

– Jag uppmanar alla att ta del av översiktsplanen och nu lämna in sina förslag till förbättringar och förändringar. Det här är en plan som pekar ut hur vi vill att hela Sävsjö kommun ska utvecklas under långt tid, säger Stefan Gustafsson.

Kommunstyrelsen fick information från barn- och utbildningsnämnden om att en ansökan nu kommer lämnas in för certifiering av Aleholmsskolan till ett Teknikcollege. En utredning har gjorts och den visar att det skulle vara positivt för Aleholm att certifiera utbildningen och primärt även industritekniska programmet.

I övrigt på Kommunstyrelsen fanns med ärenden om sanering av Sockerklartas lekpark med ny metod, samråd om budget för Höglandsförbundet och samtal om boende för äldre.

Läs samtliga beslut under sammanträdet i dokument (pdf) Pdf, 111.1 kB.

Kontakt

Stefan Gustafsson (KD), kommunstyrelsens ordförande
stefan.gustafsson@savsjo.se
0382-152 02