Lyssna på sidan Lyssna

Väktare ökar tryggheten i Sävsjö centrum

Publicerad:

Den senaste tiden har det inträffat stölder och skadegörelse bland butikerna i Sävsjö. Butiksägare har dessutom känt sig utsatta och otrygga vid olika tillfällen. Kommunledningen har därför beslutat att införa citybevakning med uniformerad väktare från och med idag, måndagen den 30 maj.

Tryggheten för både invånare och näringsidkare är av högsta prioritet. Den senaste tiden har butiksägare hört av sig till kommunen och gett uttryck för att det rör sig individer i centrum som skapar oro. Sävsjö kommun har dialog med polisen men har nu även beslutat att under en period framöver anlita väktare som ska öka tryggheten och även kunna ingripa snabbt vid behov. Information om detta arbete har under dagen nått ut till butiksinnehavarna i Sävsjö.

Utöver citybevakningen kommer Sävsjö kommun hålla flera möten, både internt mellan de kommunala verksamheterna och med externa aktörer såsom polisen.

Sävsjö kommun har sedan tidigare inrättat en samverkansgrupp som arbetar med effektiv samordning för trygghet, EST. Gruppens representanter samlar in och delar med sig av information som rör det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i kommunen.

Målsättningen är att dessa åtgärder ska bidra till en ökad trygghet i Sävsjö och i övriga delar av kommunen.

Vid frågor kontakta:

Pierre Klasson, kommunikationschef
0382-151 03 pierre.klasson@savsjo.se