Lyssna på sidan Lyssna

Ta del av kommunens planer måndag 20 juni

Publicerad:

Välkommen till Sävsjö stadshotell och Sturesalen måndag 20 juni klockan 16-19! Då startar samrådet för kommunens översiktsplan och du har också möjlighet att se planer för projektet utveckling av Sävsjö centrum och ritningar för ombyggnationen av hotellet.

Samrådsstart

Översiktsplanen ger vägledning för hur mark och vatten i kommunen ska användas i framtiden. Nu ska det bli en ny plan och du har möjlighet att vara med och påverka kommunens utveckling. Mellan 20 juni och 20 september är planen ute på samråd och då kan du lämna dina synpunkter. Som ett startskott för samrådet finns kommunens representanter på plats i Sturesalen på stadshotellet måndag 20 juni klockan 16-19. Du har möjlighet att ta del av planen, att diskutera och ställa frågor. Sturesalen kommer att vara öppen mellan klockan 16 och 19, men då ett större sällskap med bland annat kommunpolitiker är inbokade klockan 17.30, kan det vara bra att dyka upp redan första timman för att få bästa servicen och undvika trängsel.

Efter sommaren kommer det även vara samrådsmöten i kommunens tätorter, information om detta kommer i kommunens informationskanaler. Från och med 20 juni har du möjlighet att läsa planen på savsjo.se/översiktsplan eller besöka kommunens bibliotek eller kommunhusets reception för att ta del av översiktsplanen.

Centrumplaner och stadshotellet

Du kommer också att få se kommunens planer för projektet utveckling av Sävsjö centrum västra. Projektet innefattar bland annat torget och Ljungagatan/Västra Järnvägsgatan. Dessutom kommer Sävebo att finnas på plats för att berätta om ombyggnationen av hotellet. Passa på att besöka Sturesalen innan renoveringen startar!

Även på kulturhuset

Då stadshotellet inte är tillgänglighetsanpassat (det finns ingen hiss), kommer det finnas möjlighet att ta del av översiktsplanen även på Kulturhuset mellan klockan 16 och 18. Observera att det endast är översiktsplanen som ställs ut här. Är du intresserad av centrumplanerna eller ombyggnationen av stadshotellet, och inte har möjlighet att ta dig upp till Sturesalen, löser vi det genom att träffa dig i foajén på hotellet.

Ingen anmälan behövs. Vi bjuder på snacks och dricka. Välkommen!