Lyssna på sidan Lyssna

Pengar att söka för dig som har en klimatsmart idé

Publicerad:

Det finns ännu tid att ansöka om investeringsmedel från Klimatklivet om du har en klimatsmart idé i ditt företag eller din organisation. 8 september är sista ansökningsdag för den här perioden.

Var med och gör Sävsjö ännu grönare

Har du en idé om hur ditt företag eller din organisation kan minska växthusgaserna? Eller hur ni kan sprida klimatsmart teknik? Då ska du kika in på Naturvårdsverkets sida och läsa mer om Klimatklivet Länk till annan webbplats. . Som företagare eller som representant för en organisation kan du söka pengar för att genomföra dina idéer och bli en ännu större del av Gröna Sävsjö. Du ansöker via Länsstyrelsens e-tjänst Länk till annan webbplats. . Sista dagen är 8 september.

Fossilfria energikällor, gasbilar och laddstolpar

I Sävsjö kommun har ett 15-tal företag och organisationer fått pengar från Klimatklivet sedan 2017. De allra flesta har fått medel för att konvertera energi, från exempelvis olja till miljövänlig flis, biogas eller fjärrvärme, men det har också givits medel till inköp av gaslastbil och införande av laddstolpar till exempel. Som mest har det betalats ut över fyra miljoner till ett enskilt projekt. Även Sävsjö kommun har fått medel för energikonvertering via en ansökan från Sävsjö Industrilokaler.

Detta är Klimatklivet

Klimatklivet är Naturvårdsverkets investeringsstöd som gör det möjligt att satsa på fossilfri framtidsteknik och grön omställning. Det kan sökas av företag, kommuner, regioner och organisationer i hela Sverige. Du kan läsa mer om goda exempel och hur andra har minskat sina klimatavtryck med hjälp av Klimatklivet på webbplatsen Sveriges miljömål. Länk till annan webbplats.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.