Lyssna på sidan Lyssna

Varför lyser gatubelysningen på dagen?

Publicerad:

tänd gatlampa dagtid

Ibland lyser gatlamporna i Sävsjö på dagtid. Dumt, kan man tycka, i dessa energibesparingstider och när elpriset är högt. Men det finns en förklaring.

Gatubelysningen behöver då och då underhållas. Många av de gatlampor som inte fungerar felanmäler Sävsjö kommuns invånare och det är vi tacksamma för, då vi inte har möjlighet att hitta alla själva. Men det finns också trasiga lampor som inte anmäls och som vi själva behöver lokalisera. Då kan det hända, fyra gånger per år, att vi har gatubelysningen tänd på dagtid.

När vi lagar gatubelysning reparerar vi många på samma gång. Vi lagar alltså inte enstaka lampor. Det är det mest effektiva sättet, både arbetsmässigt och ekonomiskt. Vi jobbar dagtid, då det dels är kostsamt att ha personal igång på kvälls- och nattetid och dels en arbetsmiljöfråga, då arbete som innefattar el och höga höjder lämpar sig mindre bra då det är mörkt. Vi gör inget onödigt underhåll av gatubelysningen.

Diskussioner om hur vårt arbete ska bli ännu mer effektivt pågår ständigt. Vi funderar till exempel på att kanske utföra servicearbetet mer områdesvis.