Lyssna på sidan Lyssna

Delvis nedsläckning av gatubelysningen

Publicerad:

Vid kommunstyrelsens sammanträde 1 november gav de kommunen ett uppdrag att spara energi. En av åtgärderna blir att upp till en tredjedel av gatubelysningen stängs ner. Detta kommer att påbörjas i november.

Att spara på energi är en solidarisk handling som vi gör tillsammans för att elen ska räcka till alla; hushåll, verksamheter och företag. Sävsjö kommun har därför beslutat om att, som en åtgärd bland flera, stänga ner upp till en tredjedel av gatubelysningen, där vi anser att det fungerar.

Åtgärden kommer att starta med tre villaområden, Spången, Tällevad och Kistegårdsområdet, och om detta faller väl ut är planen att nedsläckningen ska utökas även till andra områden och även till kringorterna. Det kommer inte att beröra belysningen runt centrum i Sävsjö, till exempel Tunneltorget, och inte heller området kring Skyttecenter. Det är viktigt att Sävsjö kommuns invånare känner sig fortsatt trygga.

Som en ytterligare och mer långsiktig åtgärd har Sävsjö kommun också beställt 1 150 nya LED-lampor, som ska ersätta den gamla gatubelysningen. Bytet kommer att ske under 2023.

Vi behöver alla hjälpas åt med energibesparing och vi tackar dig för att du har förståelse för de åtgärder kommunen gör. Tack också för din egen insats för att spara energi!

Felanmälan

Felanmäl inte om det är färre än tre lampor i rad som är släckta. Då är det troligen inte en trasig lampa, utan en del av energibesparingsåtgärden. Skulle det vara tre släckta lampor (eller fler) på rad kan du felanmäla genom att ringa kommunens växel 0382-152 00 eller anmäla via e-tjänsten Länk till annan webbplats. (länk till e-tjänst)