Lyssna på sidan Lyssna

Skadegörelse i Stockaryd

Publicerad:

Under natten till onsdagen förekom skadegörelse i Stockaryd. I samband med detta uppträdde en man hotfullt. Mannen är omhändertagen av polis.

Sent på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten till Stockaryd. En cykel hade kastats ut på järnvägsspåret och körts på av ett godståg. Detta ledde till en insats från räddningstjänsten om eventuell påkörd person på järnväg. Tågtrafiken stoppades enligt de rutiner som finns. Efter noggrann kontroll visade det sig att ingen person fanns på spåret och tågtrafiken kunde starta igen.

I samband med händelsen gick en man runt i Stockaryd under kvällen och slog sönder bland annat en busskur, bilar och sparkade mot glasrutor. Han hotade även räddningstjänstens personal. Polis kom till platsen och mannen är omhändertagen. Händelsen är nu ett polisärende. Inga personer har kommit till skada.

Under onsdagen ska kommunen tillsammans med Länstrafiken titta på omfattningen av skadegörelsen, sopa bort glas från gatorna och se vilka reparationer och vilket iordningställande som krävs.

Har du sett något i samband med händelsen eller har frågor kontaktar du polisen på telefon 114 14.