Lyssna på sidan Lyssna

Populärt digitalt stöd till äldre får en fortsättning

Publicerad:

Det blir en fortsättning på den populära kommunala tjänsten för äldre, digital fixare. Ett stöd för att fortsätta inkludera våra äldre i det digitala samhället.

Världen har förändrats och du förväntas göra mycket digitalt. Det innebär att många äldre står utanför det digitala samhället. Sedan september 2021 har kommunen erbjudit tjänsten digital fixare genom Jobbhuset. Tjänsten innebär exempelvis rådgivning om sociala medier och olika digitala tjänster.

— Vi är väldigt glada att även i fortsättningen kunna erbjuda detta till våra äldre i Sävsjö, säger Anna Frej, enhetschef. Det är betydelsefullt för att minska det digitala utanförskapet som äldre personer lätt kan hamna i.

Detta innebär digital fixare

Digital fixare är en kommunal tjänst. Genom den digitala fixaren kan vi erbjuda äldre personer hjälp med vardagsteknik, så som att använda dator, surfplatta, mobil, appar, Bank-Id och smart -TV. Tjänsten är gratis. I samband med hembesök kring den digitala tjänsten, kan den digitala fixaren även hjälpa till med lite enklare fixartjänster. Ett exempel kan vara att byta batteri på brandvarnare eller andra saker som kräver att man behöver ställa sig på en stol. Den digitala fixaren kan på så sätt vara en viktig del för att undvika fallolyckor.

Kontakta den digitala fixaren

Tjänsten är till för dig som är 69 år eller äldre. För att ta del av tjänsten kan du kontakta den digitala fixaren, Henrik Gunnarsson, på telefon 0382-151 47.

Kontakt för nyheten

Anna Frej, enhetschef socialförvaltningen

0382- 151 39

anna.frej@savsjo.se