Lyssna på sidan Lyssna

Vill du sälja jordgubbar på torget i Sävsjö?

Publicerad:

Från och med 2023 gäller nya regler kring säsongsförsäljningen av jordgubbar på torget. Du som vill ha en plats anmäler ditt intresse i kommunens e-tjänst, Säsongsförsäljning av jordgubbar och därefter lottas platserna.

Det finns plats för två jordgubbsförsäljare på torget i Sävsjö under sommarsäsongen. Nu gör vi en ändring i på vilket sätt vi delar ut platserna och skärper samtidigt kraven på försäljarna. Jordgubbsförsäljningen sker på vardagar från maj till augusti.

Gör så här

Vill du sälja jordgubbar? Gå in på kommunens e-tjänst, Säsongsförsäljning av jordgubbar Länk till annan webbplats., och anmäl ditt intresse senast 15 februari. Du kan också klicka på knappen för att komma till e-tjänsten.

Detta gäller

För att få sälja jordgubbar på torget i Sävsjö gäller följande:

  • Du ska fylla i alla uppgifter i e-tjänsten och signera med BankID.
  • Du ska bifoga årsredovisning elternativt balans- och resultaträkning för ditt företag.
  • Kommunen gör en kreditupplysning på ditt företag. Är ditt företag en enskild firma gör vi en personlig kreditupplysning på innehavaren av företaget.
  • Du får inte sälja jordgubbar på Sävsjö torg om ditt företag har obetalda skatteskulder eller om vi bedömer företaget som oseriöst, exempelvis inte betalar arbetsgivaravgifter.

Om vi bedömer att ditt företag av någon anledning inte uppfyller våra krav meddelar vi dig via e-tjänsten.

Lottning

Vi lottar platserna bland de företag som lever upp till kraven och senast onsdag 1 mars 2023 får du veta om du har blivit tilldelad en plats. Detta meddelar vi via e-tjänsten. Lottning sker under förutsättning att det är fler än två kvalificerade företag som anmält sitt intresse.

Har du frågor mejlar du dessa till tekniska@savsjo.se