Lyssna på sidan Lyssna

Tack för igår alla mässbesökare!

Publicerad:

luffarschack

Stort tack till alla som vi träffade i Sävsjö kommuns monter på mässan Jobb och Framtid på torsdagen.

Sävsjö kommun var en av 67 utställare på mässan Jobb och Framtid i Hasses sportcenter i Vetlanda på torsdagen. Mässan är en mötesplats, där näringslivet, utbildningsarrangörer och kommuner får möjlighet att träffa framtidens medarbetare i form av främst gymnasieelever.

Vi tog tillfället att prata med många ungdomar och andra som var intresserade av jobb eller bara ville prata lite om hur det är att jobba i kommunen.

Jobbprat och spel

I Sävsjös monter kunde man, förutom att prata sommarjobb och andra jobb, även spela ett parti luffarschack och därmed vara med i utlottningen av biljetter till Familjebadet i Sävsjö. Detta var en populär aktivitet och vi hade nästan hundra spelade matcher när dagen var slut. Vinnarna dras inom kort och meddelas via telefon eller mejl.

Återvunnet luffarschack

Vårt fina luffarschack är tillverkat av vuxna integrationselever på Aleholms trähusprojekt. Det är helt i återvunnet material. Spelplanen är gjord av spillbitar från andra byggen, skivan är en masonitbit, som är målad med överbliven färg, Spelpjäserna är småbitar från osb-spill (träfiberskivor).

Vi hade också med oss en tärning, ifall det blev diskussion om vem som skulle börja matchen. Materialet till den kommer från broprojektet vid Kulturhuset.