Lyssna på sidan Lyssna

Patrick är kommunens nye näringslivschef

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: Patrick Blomström börjar sin tjänst som ny näringslivschef i Sävsjö kommun från och med idag, måndagen den 23 mars. Initialt är tjänsten på 25 procent men från och med mitten av juni tillträder han på heltid.

Patrick kommer tidigare från en tjänst som affärsutvecklare inom Science Park samt Nyföretagarcentrum i Vetlanda. Han tar med sig mångåriga kunskaper inom ekonomi, marknadsföring och entreprenörskap. Eftersom han själv startat och drivit eget företag under många år förstår han utmaningarna i företagande.

– Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor på Tillväxthuset arbeta för att företagandet i Sävsjö kommun ska bli ännu bättre och starkare, säger han.

Planerings- och utvecklingschef Kristin Nilsdotter Isaksson är nöjd med rekryteringen:
– Patrick är en mycket kompetent utvecklare med stor omvärldsbevakning inom företagsamhet, både hur den ser ut idag och hur den kommer att utvecklas mot framtiden. Vi ser fram emot att han ska stärka upp vårt team på Tillväxthuset, som då blir komplett.

Fokus för Patrick Blomström kommer att vara nyföretagande, affärsutveckling och etableringar. Tjänsten som kommunal näringslivschef innebär dels att stärka upp det kommunala näringslivsarbetet, och dels att arbeta sida vid sida med Sävsjö Näringslivs AB för att tillsammans stötta företagsamheten utifrån sina respektive områden.

Just nu har dock arbetet ett annat fokus:
– Patrick kommer att sätta sig in mer i Sävsjö kommuns utmaningar när han börjar arbeta heltid, men just nu är allt vårt näringslivsarbete fullt kopplat mot att möta de utmaningar som har kommit med coronaviruset och där fokuserar vi nu vårt arbete i samverkan med Sävsjö Näringslivs AB. Vi kommer bjuda in till presskonferens med anledning av näringslivschefstjänsten i ett senare skede, avslutar Kristin Nilsdotter Isaksson.

Vid frågor kontakta:
Kristin Nilsdotter-Isaksson, planerings- och utvecklingschef
0382-152 30, kristin.nilsdotter-isaksson@savsjo.se

Patrick Blomström, näringslivschef, 070-537 67 97

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.