Lyssna på sidan Lyssna

Rapport från kommunstyrelsen 5 maj

Publicerad:

När kommunstyrelsen hade sitt sammanträde under tisdagen var flera ärenden kopplade till Aleholmsskolan, kommunens centrum för gymnasieutbildning och vuxenutbildning. Aleholmsskolan har ett starkt stöd i kommunstyrelsen för sin viktiga roll som utbildningsplats men också för att den bidrar till kommunens attraktivitet och tillväxt.

– Kommunstyrelsen ser att det finns en potential för skolan att framöver få ett ökat antal sökande till de olika gymnasieprogrammen. Ett av dagens beslut var därför att ge barn- och utbildningsnämnden i uppdrag att i arbetet med sin verksamhetsplan ta fram en långsiktig plan för hur skolan kan utvecklas, säger kommmunstyrelsens ordförande Stefan Gustafsson.

Det beslutades också att föreslå fullmäktige medel för att kunna göra en ombyggnad av Aleholmsskolans entré och att närmare analysera möjligheter, konsekvenser och risker vid ansökan om ett riksidrottsgymnasium för motocross och enduro. Det beslutades om medel till den trä- och byggutbildning som bedrivs som ett integrationsprojekt.

Varje sammanträde med kommunstyrelsen är i dessa tider coronasmittan en stor del. Kommunstyrelsen konstaterar att läget just nu bedöms relativt lugnt och det är få fall som är registrerade i vår kommun för Covid-19.  Förberedelsen för att möta en eventuell ökad smittspridning är viktig och vid sammanträdet beslutades att föreslå fullmäktige att avsätta tre miljoner extra i ett oförutsett anslag avsett framförallt för att användas inom personalområdet.

Familjebadet är en av kommunens mest uppskattade anläggningar. Som en försiktighetsåtgärd för att undvika smitta är relaxavdelningen tillsvidare stängd.

– Kommunstyrelsen beslutade idag att passa på att därför göra en upprustning av bubbelpoolen och omfördelade en halv miljon för detta ändamål. En åtgärd för att göra Familjebadet ännu mer attraktivt och förberett för de nya tider som kommer när coronakrisen är över, avslutar Stefan Gustafsson.

Alla beslut tagna vid kommunstyrelsens sammanträde 5 maj Pdf, 132.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor kontakta:
Stefan Gustafsson, kommunstyrelsens ordförande (KD)
0382-152 02 stefan.gustafsson@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.