Lyssna på sidan Lyssna

Rapport från kommunstyrelsen 19 maj

Publicerad:

Kommunstyrelsens sammanträde under tisdagen inriktade sig på information och förberedelse för kommande möten.

Ola Rosander och Carl Odelberg från Njudung Energi var på plats för att informera om det nya kommunalförbundet för hushållsavfall, Kretslopp sydost. Ärendet fanns med som beredning inför slutligt beslut i juni månads fullmäktige.

Bibliotekschef Eva-Lena Andersson redovisade en ny och väl genomarbetad biblioteksplan. I den finns ett förslag att verka för ett meröppet–bibliotek i Sävsjö. Planen är att det under nästa år ska bli möjligt att besöka biblioteket även vid tider då det är obemannat. För att genomföra detta kommer det göras en del investeringar i ny teknik och fastighet med start efter sommaren.

– Det är tydligt att biblioteken får en allt viktigare roll i samhället för att förmedla kunskap och vara en mötesplats som främjar integration och demokratiska värden. Här kan människor i olika åldrar och med varierande bakgrund och kultur mötas. Med meröppet kan vi nu göra biblioteket ännu mer tillgängligt. Jag tror detta kommer falla väl ut och göra det möjligt med meröppet även på övriga orter inom några år, säger kommunstyrelsens ordförande, Stefan Gustafsson.

I övrigt på kommunstyrelsens beredningssammanträde fanns information om arbetet kopplat till smittspridningen av coronaviruset, planerades för en övning med krisledningsnämnden och lite annat smått och gott.

Alla beslut tagna vid kommunstyrelsens sammanträde 19 maj Pdf, 121.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor kontakta:
Stefan Gustafsson, kommunstyrelsens ordförande (KD)
0382-152 02 stefan.gustafsson@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.