Lyssna på sidan Lyssna

Rapport från kommunstyrelsens sammanträde den 16 juni

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE Kommunstyrelsen genomförde den 16 juni sitt sista sammanträde innan deras sommarledighet påbörjas. Kommunstyrelsen hann fatta en mängd viktiga beslut inför den lite ovanliga sommaren vi nu står inför men hänsyn till den rådande pandemin.

Kommunstyrelsen beslutade att anslå 100 000 kronor extra till de arbetslag inom vård- och omsorg som fått en förändrad arbetssituation på grund av coronaviruset. Pengarna ska användas till gemensamma personalaktiviteter.

- Vi har i Sävsjö kommun många medarbetare som gör stora arbetsinsatser för att vi ska kunna hantera den rådande pandemin på bästa sätt. Med satsningen på extra personalaktiviteter vill vi som arbetsgivare visa att vi uppskattar den utomordentliga insats, säger Stefan Gustafsson.

Kommunstyrelsen beslutade även om en extra satsning på en halv miljon kronor för att kunna erbjuda alla som bor på kommunens äldreboenden riktigt bredband med fiberuppkoppling. Med det besöksförbud som just nu finns på kommunens äldreboenden är det många äldre som upplever ensamhet. Ett sätt att komma nämnare vänner och anhöriga att använda digitala videotjänster. Detta används idag av en del äldre via befintliga gästnätverk eller 3G och 4G uppkopplingar. Med riktigt bredband kan alla erbjudas en kostnadseffektiv, bra anslutning med hög kapacitet.

Tidigare i år var kommunstyrelsen ute på dialogmöten på olika platser i kommunen. Syftet var att fånga upp vilka satsningar som upplevdes som mest viktiga för kommande fördelning av medel för orts- och byautveckling. Som ett resultat av dessa dialogmöten har kommunstyrelsen beslutat om bidrag till en rad olika landsbygdsprojekt för upprustning av bland annat mötesplatser i Hjärtlanda, Kännestubba och Bodaryd. Det har också beslutats om bidrag till en vandringsled och en badplats.

Alla beslut från kommunstyrelsen den 16 juni kan du finna här Pdf, 127 kB.

Pressmeddelande om extra anslag till arbetslag inom vård- och omsorg

Vid frågor, kontakta

Stefan Gustafsson (KD), kommunstyrelsens ordförande
stefan.gustafsson@savsjo.se, 0382-152 02

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.