Hofgårdsskolan imponerar i granskning

Publicerad: 28 november, 2018 kl 13:53

Efter att skolinspektionen granskat ämnet idrott och hälsa så står det klart att Hofgårdsskolan i Sävsjö kommun lyckats bäst, åtminstone i jämförelse med de 22 skolor i Sverige som granskats. Hofgårdsskolan var ensamma om att inte få någon anmärkning.

Hofgårdsskolans rektor, Per Johnson, förklarar framgången:
– Det finns flera faktorer. Barn- och utbildningsförvaltningen satsar på idrott. Hofgårdsskolan är en bra skola, med bra elever och bra personal. Och sist men inte minst så har idrottslärarna en tydlig struktur i sitt arbete, där de möter varje elev och talar om vad som skall hända och då blir eleven trygg. Idrottslärarna har ordning och reda, plus ett hjärta för sina elever och för verksamheten.

I skolinspektionens rapport kan man bland annat läsa:
"Skolinspektionen bedömer att undervisningen i idrott och hälsa på Hofgårdsskolan planeras och genomförs på ett sådant sätt att eleverna erbjuds goda möjligheter att utveckla de förmågor som anges i kursplanen. Utredningen visar att undervisningen utgår från kursplanen och att det finns en bredd och balans i det innehåll som eleverna möter. Eleverna erbjuds därmed en undervisning där de får möjlighet att utveckla kunskaper och färdigheter i ämnets samtliga kunskapsområden."

Se SVT Nyheter Jönköpings inslag 27 decemberlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster