Aleholmskolan tävlar i solbilsrace

Publicerad: 31 maj, 2019 kl 09:17

Solbilsrace 2019

Klimatveckans >>länk till annan webbplats avslutningsdag, den 11 september, genomförs den prestigefyllda tävlingen som förenar förnybar elproduktion och transport – länets #Solbilsrace!

En solbil är en bil som drivs helt på förnybar solenergi. Varje tävlande solbil konstrueras i grupper om tre till fyra gymnasieelever. Tävlingen genomförs i tre kategorier: snabbhet, design och innovation. En vinnare koras i varje kategori och den solbil som sedan lyckats bäst i samtliga tre tävlingskategorier utses till bästa solbil. Vandringspriset för bästa solbil är det mest prestigefulla priset i hela tävlingen.

Skolor som deltar 2019!

• Aleholmsskolan i Sävsjölänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, per-olof.andersson@savsjo.se
    • Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping, michael.kinnander@jonkoping.se
    • Brinellgymnasiet i Nässjö, hakan.yngvesson@nassjo.se