Ristippen i Vrigstad tillfälligt stängd

Publicerad: 29 maj, 2019 kl 13:26

Sävsjö kommun har mottagit frågor om den tillfälliga stängningen av ristippen i Vrigstad, där Vrigstads invånare hänvisas till övriga tätorter i kommunen. Här kommer några förtydliganden.

Ristippen i Vrigstad kommer att vara stängd under sommaren, under tiden Njudung Energi förbereder för den nya sortergården som öppnar i augusti 2019.

På den nya sortergården kommer du, förutom trädgårdsavfall, även kunna lämna många andra typer av avfall som du annars behövt åka till Flishults avfallsanläggning för att lämna. Öppettiderna på nya sortergården kommer att vara tisdagar och torsdagar klockan 15-19.

–  Vi hoppas att Vrigstadborna har överseende och tålamod med den tillfälligt minskade servicen, säger Carl Odelberg, affärsområdeschef för miljö och återvinning på Njudung Energi och tillägger att han ser att den nya sortergården kommer att bli en bra tillgång för Sävsjö kommun.

Under byggtiden i Vrigstad hänvisar vi till Sävsjö kommuns andra ristippar eller till Flishults avfallsanläggning.
I Sävsjö finns ristippen öster om Eksjöhovgårdssjön, i närheten av Brukshundsklubbens område. Se den blåa stjärnan på kartbilden. Även i i Rörvik och Stockaryd finns ristippar vid reningsverken som du är välkommen att besöka. Dessa ristippar är i närtid öppna den 15 juni och 29 juni. 

Det finns också möjlighet att få sitt trädgårdsavfall hämtat vid tomtgränsen, om du beställer ett abonnemang på ett trädgårdskärl. Du beställer genom att ringa Njdung Energis kundservice 0383-76 38 00.

Vid frågor kontakta:
Erika Tor Rundblad, chef serviceförvaltningen, 0382-152 51
Tomas Lundin, chef gata-parkenheten, 0382-152 48
Njudung Energis kundservice, 0383-76 38 00

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.