30-tal ärenden när kommunstyrelsen sammanträdde

Publicerad: 17 september, 2019 kl 21:37

PRESSMEDDELANDE: Vid dagens sammanträde låg fokus framförallt på information och samtal om reviderad utvecklingsstrategi. Det diskuterade också styrtal för kommunstyrelse och fullmäktige.

Bland de mer konkreta frågorna fanns förslag till ett nytt attraktivt tomtområde vid Slättsjön i Vrigstad. Ett förslag till en detaljplan för dessa nya tomter finns och kommunstyrelsen beslutade att detta förslag ska ställas ut för formell granskning. Det har i flera år varit efterfrågan på villatomter i bra lägen i Sävsjö kommun.

– När sådana attraktiva tomter lanseras ökar byggnationen av villor och det ger möjlighet till en positiv inflyttning. Min bedömning är att de nya tomterna vid Slättsjön kommer att bebyggas ganska snart efter att de lämnats ut för försäljning, säger Stefan Gustafsson, kommunstyrelsens ordförande.

I går blev förslaget till ombyggnation av Sävsjö skyttecenter återremitterat av en minoritet i fullmäktige. Kommunstyrelsen beslutade om att snabbehandla återremissen för att ärendet ska kunna avgöras i fullmäktige slutgiltigt redan 21 oktober.

Alla beslut finns med i bilagan.PDF (PDF)

Vid frågor kontakta:
Stefan Gustafsson (KD)
kommunstyrelsens ordförande
0382-152 02


Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.