Lyssna på sidan Lyssna

Många platser för feriepraktik tillsatta trots Covid-19

Publicerad: 14 maj, 2020 kl 14:28

PRESSMEDDELANDE Sommarjobbsförmedlingen i Sävsjö kommun kan nu meddela att de flesta av de ungdomar som sökt feriepraktik under sommaren 2020 kommer att få en praktikplats tilldelad. Det handlar i nuläget om 94 feriepraktikplatser som fördelas bland de sökande.

Sävsjö kommun har tidigare beslutat att inte erbjuda några feriepraktikplatser inom förskola eller äldreomsorg sommaren 2020. Anledningen är att det inte är tillåtet att låta minderåriga personer utföra arbete som kan medföra kontakt med smittor, såsom Covid-19. Målet har från start varit att tilldela alla sökande en feriepraktikplats men på grund av att vård- och omsorgsverksamheterna inte får ta emot feriepraktikanter har uppdraget detta år blivit svårare än vanligt.

Sommarjobbsförmedlingen och kommunens förvaltningar har därför samarbetat för att hjälpa ungdomarna att finna en lämplig feriepraktik under sommaren. Med hjälp av bland annat det lokala föreningslivet, företag i kommunen och Sävsjö pastorat har 94 feriepraktikplatser samlats in på kort tid.

– Det känns fantastiskt att se hur alla i kommunen, företag och föreningar och även ungdomarna själva, har hjälpts åt för att så många ungdomar som möjligt ska få en feriepraktikplats i sommar, säger Anna Frej, ansvarig för sommarjobbsförmedlingen i Sävsjö kommun.

Sommarjobbsförmedlingen arbetar nu med att tillsätta alla nya platser bland de sökande.

Vid frågor, kontakta:

Sommarjobbsförmedlingen
Anna Frej
0382-154 66
anna.frej@savsjo.se


Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.