Lyssna på sidan Lyssna
Bara fötter solar på brygga.

Aktiviteter för unga hela sommarlovet

Publicerad: 12 juni, 2020 kl 07:16

PRESSMEDDELANDE: Tjejkvällar, fotbollsturnering, utflykter och massor av andra aktiviteter. Sävsjö kommun har tillsammans med föreningar lyckats få ihop ett gediget program så att det finns något för unga att hitta på trots att sommarlovet kanske inte blir som vanligt i år.

I dag börjar sommarlovet. Men för många gör coronapandemin att det blir ett annorlunda lov i år. Sommarplaner och semester ställs in och aktiviteter måste ske på annat sätt. Men genom ett samarbete mellan kultur och fritid på Sävsjö kommun och föreningar, skola, serviceförvaltningen, socialtjänst samt skolkyrkan finns nu en stor mängd aktiviteter för unga att hitta på.

– Vi fick i uppdrag av kommunen att tillsammans se över hur de ungas situation ser ut nu i dessa coronatider och ta fram ett förslag på hur vi kan ge dem ett bra sommarlov. Det känns bra att vi nu tillsammans kan erbjuda så många aktiviteter, säger Hanna Leandersson som är samordnare på kultur- och fritidsenheten.

Ett 14 sidor långt program finns tillgängligt på kommunens hemsida och sprids nu i sociala medier. Det är allt ifrån karateträning till att dekorera cupcakes. Aktiviteterna har också fått en egen sida på visitsavsjo.se och kan nås via savsjo.se/sommarlov.

Ladda ner hela sommarlovsprogrammet som pdfPDF

Vid frågor kontakta:
Hanna Leandersson, samordnare
hanna.leandersson@savsjo.se, 0382-153 09

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.