Lyssna på sidan Lyssna

Telefonen fortsatt öppen för dig som är 70+ eller i riskgrupp

Publicerad: 28 april, 2020 kl 14:10

Möjligheten att prata med någon via telefon, särskilt för dig som är 70 år eller äldre, är fortsatt öppen alla vardagar klockan 13.00-15.00. Ring oss om du behöver hjälp eller bara vill prata.

Coronakrisen har skapat en helt ny vardag för många av oss – en vardag där vi kan bli mer isolerade och ensamma. Det är normalt att känna oro, osäkerhet och ensamhet i en situation då man behöver hålla sig från andra människor. Det du kan göra för att det ska kännas bättre är till exempel att gå ut på promenader i naturen, tala i telefon med nära och kära, eller hålla kontakt via dator och sociala medier.

Vi vill påminna om att Sävsjö kommun sedan flera veckor tillbaka erbjuder en stödlinje via telefon för alla som är 70+ och som vill prata med någon eller som behov av hjälp med handling eller liknande. Vi kan dock inte åta oss att prata sjukvård. Du kan vara anonym om du vill.

Tänk på att Folkhälsomyndigheten även fortsatt uppmanar alla som är 70+ att hålla avstånd och så långt det är möjligt stanna hemma. Det gäller både om du är frisk eller är sjuk. Anledningen till denna strikta hållning är att du som är 70+ tillhör en av riskgrupperna som riskerar att drabbas extra hårt om du blir smittad av coronaviruset.

Varje vardag, klockan 13.00 – 15.00 har vi öppet och du ringer på vårt vanliga växelnummer 0382–152 00.

Varmt välkommen att höra av dig!

Mer information för dig som är 70+ hittar du här.

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.