Carina Hult är årets kulturpristagare

Publicerad: 30 oktober, 2018 kl 10:03

Kultur- och fritidsnämnden delar årligen ut ett kulturpris för förtjänstfulla insatser inom kulturområdet.

Priset är på 10.000 kronor och delas ut i anslutning till kommunfullmäktiges decembersammanträde.

På sammanträdet den 24 oktober 2018 fanns sex nominerade kandidater/organisationer att ta beslut kring.
Efter omröstning beslutade en majoritet att Körledare Carina Hult får priset.

Carina Hults reaktion:

- Fantastisk uppmuntran. Roligt att jag som alltid jobbat i kyrkan får ett genomslag utanför kyrkan med kören Cantabile. Många jag möter har uppmärksammat att jag får kulturpriset och de gläds med mig. Jag blir varm i hjärtat av denna uppskattning. Jag har ännu inte hunnit tänka på hur de 10.000 kronorna skall användas. Jag vill först undersöka om gåvogivaren har någon tanke kring det.

Carina prisas för sitt brinnande intresse för sång och musik i kören Cantabile där hon med stor entusiasm leder andra. Tjej-/damkören Cantabile bildades i Vrigstad och håller den sociala gemenskapen högt. Nu firar den passande sitt 20-årsjubileum.