Lyssna på sidan Lyssna

Södergården

Södergården

Södergården ligger i Stockaryd och är ett särskilt boende som drivs i kommunal regi. Södergården har 31 lägenheter. I anslutning till Södergården finns också Linden, ett gruppboende med åtta lägenheter för personer med demensdiagnos.

Om boendet

Södergården är ett vårdboende med lägenheter fördelade på två våningar, Anemonen och Fyrklövern. Alla lägenheter har toalett med dusch och det finns ett litet pentry. Det finns gemensamhetsutrymmen såsom vardagsrum, matsal, terapilokal och tvättstuga. Det finns också flera
uteplatser och en inramad trädgård med örtväxter, bärbuskar och fruktträd.

Södergården renoverades 2009.

Aktiviteter

Vi har aktiveringsledare som ordnar aktiviteter. Det kan vara aktiviteter såsom bingo, tipspromenader, bakning, promenader, gymnastik, korsordslösning, underhållning och utflykter. Det är även gudstjänst en gång i veckan som de olika kyrkorna i Stockaryd anordnar. Frisör och fotvård kommer regelbundet till boendet.

Kost och måltider

Alla måltider ingår i måltidsabonnemanget inklusive mellanmål och nattmål som erbjuds till alla som önskar det. Måltiderna serveras i avdelningens matsal men du kan också få dem serverade i din lägenhet.

I anslutning till Södergården finns en restaurang där det serveras lunch för allmänheten mellan kl 12.00 – 14.00. Hit har också pensionärer i ordinärt boende möjlighet att komma och äta till reducerat pris. Anhöriga kan också beställa mat här och äta tillsammans med boende.

Se matsedel för Södergården.

Hälso- och sjukvård

Hälso- och sjukvårdsorganisationen inom kommunen ansvarar för insatser av sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut.

Läkare, tandläkare, tandhygienist, fotspecialist kontaktas vid behov.

På Södergården arbetar ungefär 35 personer och består av både dag- och nattpersonal. Det är undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, enhetschef och aktiveringspersonal.

Kontakt

Södergården
Lillgatan 1 B
576 95 Stockaryd

Anemonen
0382-156 77

Fyrklövern
0382-156 78

Enhetschef Södergården
Helena Wahlgren
0382-156 70

 

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.