Lyssna på sidan Lyssna
Lyssna på sidan Lyssna

Kontaktperson

Läs mer om:

Kontaktperson

Vad innebär det att vara kontaktperson?

Som kontaktperson fungerar du som ett stöd och en social kontakt för ett barn eller en tonåring. Vad ni gör tillsammans beror på syftet med uppdraget och vad barnet eller ungdomen själv vill göra. Vanliga aktiviteter kan vara att ta en fika, gå en promenad, gå på bio eller teater, fiska, se på hockey, åka till badhuset, spela fotboll eller annat som ni gemensamt är intresserade av.

Vem behöver en kontaktperson?

Vanligtvis handlar det om en ung person som behöver en trygg vuxen som har tid att lyssna och ge stöd, en person att hitta på saker tillsammans med som kan hjälpa till att stärka självkänslan. Vissa ungdomar behöver hjälp att bryta ensamheten och att komma ut i samhället. Andra behöver stöd i skolarbetet eller i att hitta en fritidssysselsättning.

Vem kan bli kontaktperson?

För att bli kontaktperson ska du ha fyllt 18 år. Det krävs ingen särskild utbildning men du ska ha ett stort engagemang och ha förmågan att vara närvarande och att lyssna. En kontaktperson ska ha intresse av att skapa varaktiga relationer och ha respekt för den unges behov och situation.

Hur blir man kontaktperson?

Är du intresserad av att bli kontaktperson eller om du vill veta mer om vad uppdraget innebär är du välkommen att ringa eller maila individ- och familjeomsorgen.

Vill du bli kontaktperson får du komma på en intervju och berätta om dig själv och dina tankar om att bli kontaktperson. Det görs även en obligatorisk kontroll av polis- och socialregister.

Till kontaktpersoner utgår ersättning enligt Sveriges Kommuner och Landstings rekommendationer.

Jag är intresserad av uppdrag som: * (obligatorisk)
Jag är intresserad av uppdrag som:


Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter


Kontakt

Individ- och familjeomsorg

Villagatan 12
576 80 Sävsjö
socialen.soc@savsjo.se
0382-154 60

Vid akuta situationer utanför ordinarie kontorstid kontaktas socialjour - som nås via larmnumret 112länk till annan webbplats eller hoglandet.socialjour@eksjo.se.

Telefontider  (innan 9.00 hänvisas till handläggarnas direktnummer)
Biståndshandläggare 8.00 - 9.30
LSS-handläggare 8.00-9.30
Barn och unga 8.30 - 9.30
Ekonomiskt bistånd: 8.30 - 9.30

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.