Lyssna på sidan Lyssna
3
September

3 September 2022 16:00
till 3 September 2022 23:30

Sävsjö stadsfest

Illustration av fyrverkerier

Fira Sävsjö stad 75 år

Välkommen till en riktig festkväll med bland andra artister som Cazzi Opeia, Top Cats och Bill & Fia på torget i Sävjsö centrum! Dessutom öltält, matservering, foodtrucks och mycket annat.

Program

Klockan 16.00 – 18.30 är det fokus på lokala band och artister. Efter klockan 18.30 välkomnar vi bland andra melodifestivalfavoriten Cazzi Opeia och rockabillybandet Top Cats, men även våra lokala stämningshöjare, coverbandet Bill & Fia.

Mer exakta tider för när banden spelar kommer när vi närmar oss datumet för stadsfesten.

Artister och band

Cassi Opeia

Moa “Cassi Opeia” Carlebecker är en svensk artist och framgångsrik låtskrivare inom genren K-pop. Men mest känd för allmänheten är hon kanske för sin senaste hit i Melodifestivalen tidigare i år. Låten I can´t get enough är en glad uptempolåt som ofta och gärna spelas både i radio och på Spotify av lyssnare i alla åldrar.

Top cats

Klassisk rock ´n roll och rockabilly möter melodiös pop i denna medryckande kvartett. Med rötter i värmländska Torsby har bandet bjudit på ösig musik i både TV och på turné i Sverige och de nordiska grannländerna.

Bill och Fia

Ett härligt coverband som gärna anlitas till både bröllop och firmafest i kommunen med omnejd. Stilar, genrer och epoker blandas till den perfekta festmusiken.

Stealing Jokes

Alternativt rockband bestående av fyra medlemmar som spelat tillsammans sedan 2008. Tre Ep:s har hittills släppts på Spotify.

Rexoria

Heavy metalbandet som startade i Stockaryd 2016 och som hittills har över 200 000 spelningar på Spotify, två album, en EP och tre europaturnéer i bagaget. Nu lovar de en hårdrocksspelning ni inte vill missa.

Covered Call

Melodiös rock. Originalmedlemmarna från bandets uppstart i Stockaryd 2006 är nu åter samlade. Genom åren har det blivit två album och uppträdanden på scener i Europa.

Stiltje

Bandet som själva beskriver sin genre som ”svensk trallpunk”. Bandet bildades i Rörvik 1993, gjorde en paus i början av 2000-talet och är sedan 2004 tillbaka med löftet om att aldrig ge sig.

YTV

Nästa band kommer också från Stockaryd. Y T V är stockarydsbördige Oscar Yosa Sjöstrands musikaliska alter ego. Senast aktuell med hans andra EP, Gynolatrin (november 2021). Musiken rör sig mellan svenskspråkig suggestiv singer/songwriter och kompromisslös alternativ pop.

Kontakt

Sävsjö kommun tillhandahåller webbplatsen visitsavsjo.se som en service till invånare och turister som besöker vår kommun.
Vi är beroende av den information som lämnas till oss och reserverar oss för eventuella faktafel.