Lyssna på sidan Lyssna
30
Mars

30 Mars 2023 19:00
till 30 Mars 2023 21:00

Musikcaféserien - KV. ARKEN

Kv. Arken pressbild

Musikcaféserien - KV. ARKEN

Kontrasternas trio – med förkärlek för det melankoliska, det drömska, det hudnära. Men som inte heller räds att spela upp till dans. Skånetrio med traditionell klezmer såväl som nyskrivna, egna kompositioner i sin repertoar.

Kv. Arken bildades hösten 2017 och har tagit sitt namn efter kvarteret de bor och rör sig kring i Malmö. De gjorde stor succé vid debuten på festivalen Klezmer Queens i Göteborg och Stockholm 2017. Alla tre medlemmarna skriver och arrangerar sin egen musik på var sitt håll och fyller Arken med originalkompositioner och traditionell klezmer.

Annika Jessen (klarinett) har spelat klezmer från och till under 20 års tid. Hon är bland annat medlem i klezmerbandet Tummel, som under årens lopp glatt en stor publik.

Elina Nygren (viola) har sin fasta hemvist i stråkkvartetten Vindla och experimentella popbandet Cure-a-phobia. Båda dessa konstellationer har rönt stora framgångar i Sverige såväl som utomlands.

Anna Thorstensson (cello) spelar allt från barock till rock och är en flitigt turnerande musiker; bl a med Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye, Giovannikvartetten, Systerskapa och kvartetten Sexton Strängar.

 


Evenemanget äger rum på Kulturhuset Sävsjö, Röda kvarn.

Abonnemang 600 kronor, enstaka biljetter 150 kronor, studerande 50 kronor, barn under 12 år samt Musikskolans elever gratis i mån av lediga platser. Biljetter säljs på Sävsjö bibliotek 2 veckor innan konserten på Kulturhuset Sävsjö den 30 mars.

Servering finns.
Foto ovan: Pressbild.

Sävsjö kommun tillhandahåller webbplatsen visitsavsjo.se som en service till invånare och turister som besöker vår kommun.
Vi är beroende av den information som lämnas till oss och reserverar oss för eventuella faktafel.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.