Lyssna på sidan Lyssna
1
Augusti

1 Augusti 2021 19:00

DRÖMMEN OM FOLKPARKEN

Femtinge Teater Presenterar Drömmen om Folkparken. En musikteater som tar dig med till folkparkernas glansdagar under 50- och 60-talet.

Drömmen om Folkparken

En nyskriven musikteater som tar dig med till folkparkernas glansdagar under 50 - 60 - & 70- talet!

Följ med på parkturné från norr till söder, möt en tuff brud i täckjacka i Kiruna, vännerna som följde sin idol under en hel turnésommar, och vad hände egentligen i Finspång när en världsstjärna kom på besök och skapade ett av Sveriges första mediadrev?

Hör besökarnas parkminnen, då man under dansen träffade sin kärlek, diggade till sina idoler, om drömmar, förväntningar och besvikelser. Den svenska folkparksrörelsen är en unik företeelse i världen, på denna festplats fick besökarna lyssna till lokala förmågor, den svenska artisteliten och väldsstjärnor som uppträdde på en enkel scen inför en överväldigad och ibland en helt oförstående publik. Musiken som framförs är ett urval av schlager, pop och rock n´roll från en era då orkestrar och artister fick ett nytt sound. Med artister som Lill-Babs, Owe Thörnqvist, Rock Olga, Snoddas, Siw Malmkvist, Ola and the janglers och Jerry Williams mfl. En föreställning om drömmar, musik, humor, skandaler och succé, häng med på parkturné!

Av och med: Linda Elaine Byman och Hans-Åke Andersson.

Pressen skriver:

"En strålande insats! Folkparken väcks till liv i populär show. Samspelta i mimik & dialog skapar de närvaro av folkparkernas artister" Smålands Dagblad

"Nostalgitripp på riktigt, med extra allt! En fantastisk förmåga att få med sig publiken. Många skratt, allsång & stående ovationer" Sävsjöappen

Föreställningen spelas i 2 akter på en teaterloge som är vind och regnskyddad, alla sittplatser har ryggstöd, fri parkering.

Insläpp på teatern från kl: 18.15. 50 personer i publiken till hänvisade platser.

Biljetter förbokas via mejl på: anderssonbyman@yahoo.se eller via telefon: +4672-191 00 00. Pris per biljett är 250 kronor.

Om oss:

Femtinge Teaterloge är en unik sommarteater i en stämningsfull loge i byn Femtinge 4 km utanför Sävsjö. Teaterlogen har funnits sedan juni -14 och har under sina 7 säsonger haft 11 olika produktioner och över 11.000 besökare. Teaterlogen är verksam mellan juni till augusti och resten av året spelas våra produktioner på turné och på beställning!

Teatern drivs av skådespelarna Linda Elaine Byman och Hans-Åke Andersson.

Sävsjö kommun tillhandahåller webbplatsen visitsavsjo.se som en service till invånare och turister som besöker vår kommun.
Vi är beroende av den information som lämnas till oss och reserverar oss för eventuella faktafel.

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.