Logga Visitsavsjo
Lyssna på sidan Lyssna

Fiske i Allsarpasjön

I Allsarpasjöns fiskevårdsområde ingår sjöarna Allsarpasjön, Brohultasjön och Mosjön. Här kan du med fiskekort fiska aborre och gädda.

Fisk mot blå bakgrund

Tre sjöar i Allsarpasjöns fiskevårdsområde

Allsarpasjön

Den 220 hektar stora Allsarpasjön är en mycket grund sjö, med ett maxdjup på endast 3 meter. Sjön erbjuder ett intressant fiske efter gädda och abborre. Abborrar kring halvkilot och mer därtill är vanligt förekommande. Rudan är talrik och lätt att komma till tals med under vårens mete.

Brohultasjön

Brohultasjön är förbunden med den större Allsarpasjön genom en kort kanal i sydväst. Inte mycket fiske bedrivs i sjön. Tyvärr saknas båtramp och inga båtar finns i nuläget för uthyrning i sjön.

Mosjön

Den mindre sjön Mosjön, belägen strax väster om Allsarp ingår också i fiskekortet. Även här finns goda möjligheter till ett trevligt abborr- och gäddfiske.

Kontakt

Mer information om Allsarpasjön fiskevårdsområde och hur du gör för att köpa fiskekort finns på webbplatsen hittafiske.se Länk till annan webbplats.

Sävsjö kommun driver webbplatsen visitsavsjo.se för att ge invånare och turister information. Informationen skickas in till oss och vi reserverar oss för eventuella faktafel.