Logga Visitsavsjo
Lyssna på sidan Lyssna

Fiske i Värmen

Sydväst om Allgunnen ligger Värmen, en klarvattensjö med god sikt som fungerar som dricksvattentäkt till Lammhult. Abborrfisket i sjön är det som får de flesta att höja på ögonbrynen, men gäddfisket och framförallt fisket efter lake är också fint. Värmen är helt klart ett bra alternativt till ”storebror” Allgunnen i öst.

Hand som håller i en fisk

Fiske i Värmens fiskevårdsområde

Lake kring fyra kilo förekommer då och då. Framförallt i sjöns norra del finns fina gäddfiskeplatser och spinnfiske brukar vara den bästa metoden för att fånga Värmens gäddor. Mete efter abborre med betesfisk eller mask kan vara bra sommartid.

Köp av fiskekort berättigar även fiske i Lilla Värmen, lokaliserad väster om Stora Värmen och förbunden till denna genom ett sund.

Mer information om Värmens fiskevårdsområde och hur du köper fiskekort finns på webbplatsen hittafiske.se Länk till annan webbplats.

Sävsjö kommun driver webbplatsen visitsavsjo.se för att ge invånare och turister information. Informationen skickas in till oss och vi reserverar oss för eventuella faktafel.