Logga Visitsavsjo
Lyssna på sidan Lyssna

Cykla mountainbike i Sävsjö

På och kring eljjusspåret vid Djurgårdsområdet i Sävsjö finns slingor anpassade för mountainbike. Slingorna startar och går i mål vid precis intill Djurgårdsstugan. Välj mellan medel eller svår slinga.

två startskyltar med cykelsymbol vid en skogsväg

Strax utanför Sävsjö ligger ett friluftsområde där du inte bara kan promenera och springa utan även cykla mountainbike (MTB) i skogen. Välj slinga efter önskad svårighetsgrad. Båda slingorna börjar vid Djurgårdsstugan och är sedan tydligt skyltade. Om du vill ha en överblick över slingorna i förväg kan du även använda dig av de länkade kartora som finns till varje slinga.

Blå slinga – medel

Den blå slingar är 3,8 kilometer lång och har svårighetsgrad medel. Slingan lämpar sig för dig som vill testa på MTB men som inte vill ha en allt för stor utmaning. Den innehåller flowsektioner, byggda velodromer (kurva med lutning) och inte allt för branta stigningar.

Klicka här för att se blå slinga som GPS-fil samt som karta på webbplatsen ridewithgps.com Länk till annan webbplats.

Röd slinga – svår

Den röda slingan är 6,7 kilometer lång och passar dig som har lite mer erfarenhet av mountainbikecykling. Leden innehåller kluriga passager, branta uppför- och nedförsektioner, flowsektioner och byggda velodromer.

Klicka här för att se röd slinga som GPS-fil samt som karta på webbplatsen ridewithgps.com Länk till annan webbplats.

Kontakt

Sävsjö kommun
Djurgårdsgatan 1
576 31 Sävsjö
turism@savsjo.se
+46382-306 06

Sävsjö kommun driver webbplatsen visitsavsjo.se för att ge invånare och turister information. Informationen skickas in till oss och vi reserverar oss för eventuella faktafel.