Logga Visitsavsjo
Lyssna på sidan Lyssna

Hundutställning på Sävsjö camping

Varmt välkommen till Svenska Lundehundsällskapets Utställning/Rasspecial i Sävsjö 2024.

Evenemanget är avslutat

Gå till aktuella evenemang

illustration evenemang

Tid:
till

illustration evenemang

Plats: Sävsjö camping

Logotyp visitsavsjo

Vi är glada att bjuda in er till Svenska Lundehundsällskapets officiella utställning och rasspecial som äger rum den 18 maj 2024. Är du nyfiken på Norsk Lundehund? Då är detta evenemang en fantastisk möjlighet att träffa hundägare, njuta av vackra lundehundar och uppleva den unika gemenskapen inom vår ras.

Att äga en lundehund är som att ha en blandning av katt (lika smidig), räv (lika smart) och varg (lika vild och primitiv). Lundehunden lär sig snabbt och lätt. Den gyllene regeln är att alltid komma ihåg att arbeta med din lundehund, inte emot den! Lundehunden älskar att vara med sin ägare och familj. De är extremt lojala och ger dig all sin uppmärksamhet. Tack vare sin storlek är de lätta att ta med överallt. Lundehunden har ett underbart kroppsspråk, de skuttar upp och vidrör dina fingertoppar med sin nos när du är på promenad eller hoppar emot dina vader med sitt bröst bara för att säga ’Hej, här är jag!’. De gnider sitt huvud och sin nos mot dina ben för att tala om att de älskar dig eller när de fått en smaklig måltid, precis som en nöjd katt. De jagar sin mat eller en leksak med sina tassar och slänger upp den i luften precis som en katt eller räv som jagar möss. Många lundehundar ger ifrån sig små speciella ljud när de är alerta eller har något att berätta, det låter som en duvas kuttrande.

Mer information och en förteckning över uppfödare hittar du på klubbens hemsida lundehund.se Länk till annan webbplats.

Här är detaljerna:

  • Datum: Lördag den 18 maj 2024
  • Plats: Sävsjö camping
  • Domare: Tina Permo

Sävsjö kommun driver webbplatsen visitsavsjo.se för att ge invånare och turister information. Informationen skickas in till oss och vi reserverar oss för eventuella faktafel.

Tipsa oss

Har du ett evenemang på gång? Tipsa oss via vår e-tjänst så hjälper vi dig att sprida informationen.